Welkom bij LAColibri

Moedig leiden binnen jouw organisatie
CoachingLeergang

Leiderschapsinpiratie nodig?

Behoefte om te sparren over jouw organisatie, team of project? Of over je eigen leiderschap? Plan een coachgesprek in. Voor jezelf of je team. Samen onderzoeken we welke stap je kunt zetten! 

Loekan

Veerkracht in organisaties door moedig leiderschap

LOEKAN inspireert leiders tot nieuwsgierigheid, op een MOEDIGE manier! Waardoor je je eigen groei en die van je organisatie bewust kunt bijsturen.

Loekan = Loekie Cornelissen

Sociaal- en organisatiepsycholoog en leiderschapscoach. Geboren in Brabant in 1973, wonend in Utrecht en al meer dan 25 jaar actief op het gebied van leiderschapscoaching, teamcoaching en organisatie-ontwikkeling.

GEDOE

Hoe kun je gedoe in jezelf of in je organisatie voorkomen?? NIET!!

Gedoe is niets anders dan verhalen en emoties die aan de oppervlakte komen. En dat is nodig om potentieel zichtbaar te maken. De manier waarop je ermee omgaat bepaalt echter wel of dat je er iets vruchtbaars uithaalt of dat je de energie laat weglekken. Volgens het woordenboek is potentieel “beschikbaar vermogen, macht, kracht” Kortom: gedoe maakt zichtbaar dat er meer mogelijk is dan er nu is.

Gedoe helpt ons te groeien. Individueel, als team en als organisatie.

Een oordeel op onenigheid

Het kost mij al bijna 50 jaar om dit gegeven te omarmen. Ik geloof dat ik ooit organisatie-psychologie ging studeren om organisaties te leren hoe je gedoe kunt voorkomen of oplossen. Ik had een oordeel over onenigheid, huilende of ruziënde mensen. Onvolwassen, onprofessioneel en onnodig vond ik dat. Ik geloofde dat ik mensen zou helpen als ik leerde de emotionele lading in te dammen.

Verlangen en behoefte

Nu, ruim 25 jaar later, weet ik dat het omgekeerde waar is: we moeten emoties en verhalen niet indammen, maar kanaliseren. Dat is iets anders dan ontkennen of voluit ventileren op iedereen die we tegenkomen. Gedoe zit vol informatie die (h)erkend wil worden. Er zit altijd een verlangen of behoefte onder. En zodra we deze verkennen kunnen we bewustere keuzes maken. Én worden we zichtbaar als mens, als volwassene, als professional en daardoor als leider. Zo kunnen we groeien. Individueel, als team en als organisatie.

De wortel van nieuwsgierig leiderschap

Nieuwsgierig staat voor

“Het erkennen en verkennen van het potentieel in ieder mens en ieder idee”. 

Leiderschap gaat over voorbeeldgedrag en volwassenwording, waardoor we:

“MOEDIG zijn om potentieel te ontwikkelen, in onszelf en om ons heen!”

MOEDIG is een set van waardengedreven gedragingen, gewoontes (habits), die bijdragen aan leiderschap. Het gaat dus niet over dingen die je vindt, weet of wilt. Maar over daadwerkelijk gedrag. Gedrag dat je kunt observeren, voordoen en nadoen!

coaching door loekan

Laten we sparren over jouw vaardigheden

Coaching

Zin om te sparren, te spiegelen, geconfronteerd te worden op jouw vaardigheden? Voor jezelf, je team of je organisatie? Plan meteen een kort verkenningsgesprek in.

Gratis webinar

Nieuwsgierig naar onze visie en wetenschappelijke kaders?  Meld je dan aan voor het gratis online webinar over “de stap van nieuwsgierig naar moedig leiderschap” .

Aanmelding van dit webinar gaat via moedigleiden.nl van LaColibri

Info-uurtje

Interesse voor deelname aan de executive leergang “veerkracht in organisaties door moedig leiderschap”, Luister dan mee tijdens het online info-uurtje.

Aanmelding voor dit info-uurtje gaat via moedigleiden.nl van LaColibri

Dit is

Nieuwsgierig Leiderschap

Referenties

“Loekie weet bij iedereen de juiste snaar te raken”

Samen met mijn team heb ik meerdere ontwikkelsessies met Loekie als teamcoach gehad; en niet zonder resultaat. Loekie weet op een ontspannen manier het juiste gesprek te voeren en op haar kenmerkende wijze pijnpunten te benoemen. Vervolgens biedt ze ook de nodige handvatten om daar als team zelf mee aan de slag te gaan. Ook haar individuele aanpak heb ik ontzettend gewaardeerd. Loekie weet bij iedereen de juiste snaar te raken. Loekie biedt daarbij veel diepgang maar blijft ook nuchter en down-to-earth, een bijzonder prettige combinatie die voor ons team goed werkte. Ik kan Loekie van harte aanbevelen als teamcoach!

Bob, KLM

Loekie heb ik leren kennen als een bevlogen coach en trainer. Als geen ander speurt zij naar je diepere drijfveren en stimuleert zij je in het ontdekken van eigen kracht en ontwikkelpunten. Warm, creatief, persoonlijk, scherp en professioneel. Loekie kan ik van harte aanbevelen bij teambuilding sessies, ontwikkeltrajecten en persoonlijke coaching. Een ‘once in a lifetime experience, die je niet mag missen’.

Desiree ter Haar

“Loekie stimuleert je je kracht en ontwikkelpunten te ontdekken”

Neem contact op

LOEKAN
Hooghiemstraplein 111
3514 AZ Utrecht
tel. 06-52436516

Chat openen
1
LAColibri
Hey, wat leuk dat je ons bezoekt. Kunnen we je ergens mee helpen? We reageren binnen 24 uur.
Hartelijke groet,
Loekie & Anne