Wie zijn wij?

LAColibri is geboren uit de samenwerking tussen Loekie & Anne Cornelissen. Wij zijn nichten van elkaar, die nieuwsgierig zijn naar mensen; in organisaties, in de klas of op straat.

Wij kunnen zo genieten van een goed product, een fijne samenwerking, een eerlijk gesprek, een heerlijk feest, mooie muziek, een prachtige film, lekker eten.

Allemaal menselijke creaties: ontstaan door-voor-via en met mensen. Alleen had iemand dit waarschijnlijk nooit zo voor elkaar gekregen.

Toch is samenwerken, samen creeëren, soms een klus. Wij specialiseerden ons hierin. Vanuit LAColibri organiseren wij trainigen waarin we je leren hier steeds MOEDIGer in te worden.

LACOLIBRI

 • 25 jaar ervaring met organisatieontwikkeling leiderschaps- en teamcoaching
 • 500 individuele coachings
 • 350 team (Loekan-) dagen
 • 50 InCompany leiderschaps-trajecten
 • 5 leiderschapsleergangen

Loekie

Partner LAColibri, leiderschapscoach

Ruim 25 jaar geleden studeerde ik af in de sociale en organisatiepsychologie.  Sindsdien leer ik nog elke dag. Via gesprekken, boeken, lezingen en cursussen. Iedere ontmoeting brengt me nieuwe inzichten. 

Vooral over de manier waarop ziel & zakelijkheid met elkaar verbonden zijn. Zaken die ik vroeger zweverig vond, vind ik inmiddels heel normaal. Zaken die ik vroeger kil en afstandelijk vond, zie ik nu als noodzaak. 

Als coach luister ik. Ik stel vragen, spar, spiegel, schrijf wat op de flap-over en zoek samen met jou naar een logische volgende stap. Of dat nu voor jou persoonlijk is, voor je team of je organisatie. 

Ik zie veel overeenkomsten tussen de vragen waarmee mensen bij me komen. Dit heb ik gebundeld in de online-trainingen, maar zeker ook in de executive leergang. Via LAColibri wil ik een plek creëren waar leiders in alle rust kunnen leren van, via en met elkaar. 

06 52 43 65 16

Anne

Partner LAColibri. vaardigheidstrainer

Ik begon mijn carrière bijna 20 jaar geleden voor de klas. Als juf. Hier leerde ik over didactiek en groepsdynamiek. In het gedrag van kinderen zag ik veel van hun ouders terug. Dat maakte me nieuwsgierig; eigenlijk wilde ik liever met de ouders in gesprek.

Ik begon aan een coach-opleiding en liep stage bij Loekan. Daar ging ik niet meer weg. Inmiddels werk ik er ruim 10 jaar en trainde ik honderden mensen. Vooral op het gebied van gespreksvaardigheden, omgaan met conflicten, verandering, samenwerking en leiderschap.

Klanten typeren mij als betrouwbaar, enthousiast en doelgericht. Ik zorg voor een ontspannen sfeer met ruimte voor humor, reflectie, gezelligheid, confrontatie en een goed gesprek.

Zowel in een training, als in een teamsessie zorg ik ervoor dat mensen zichzelf en elkaar zien. Zodat ze uitgedaagd worden om meteen met het geleerde aan de slag te gaan.

06 44 78 86 70

LAColibri, moedig leiden

In LAColibri bundelen we onze kwaliteiten. We bieden een gezellige, warme, confronterende omgeving waar we je uitdagen om jezelf in de spiegel te kijken. Waar je verrast wordt over je motieven en leert om tevoorschijn te komen in jouw leiderschap. Alleen, als team, of als organisatie. Op een MOEDIGe manier.

Wij organiseren (online) trainingen rondom MOEDIG. Of het nu gaat over

 • MOEDIG leiden
 • MOEDIG samenwerken
 • MOEDIG in gesprek
 • MOEDIG met verschillen
 • MOEDIG in conflict
 • Etc.

Wij ontwikkelen graag maatwerk-trainingen voor je. Samen met ons netwerk van trainers en experts. 

Lacolibri

Coaching en training

Als jij samen met anderen échte doelen wilt bereiken, en wilt leren over:

 • Wat Menszijn inhoudt (een soort gebruiksaanwijzing)?
 • Hoe je beslissingen neemt die goed zijn voor je Omgeving?
 • Hoe je kunt Erkennen dat de zaken NU zijn wat ze zijn, waarbij je oog hebt voor het verleden en een perspectief voor de toekomst?
 • Durf tonen; wat er gebeurt als je anderen laat zien wat je écht belangrijk vindt?
 • Integer handelen, vanuit je eigen waarden?
 • Interactie met andere mensen en de manier waarop jij hun gedrag positief (Genereus) interpreteert?

Neem dan contact met ons op. Stuur een e-mail, of plan een korte kennismaking in met Anne. Dat gaat gemakkelijk via de knop hier rechts!

Referenties

“De trainingen bij Anne en Loekie zijn een aaneenschakeling van deskundigheid, ervaring en humor. Het is ongelofelijk hoeveel kennis van alle theorieën , stellingen en methodes zij hebben. Er worden gouden praktische (en persoonlijke!) tips gegeven waardoor je geheel tot nieuwe inzichten komt! Ook als je, zoals in mijn geval al eerder een soortelijke training hebt gevolgd. Anne en Loekie geven een waardevolle aanvulling en passen de theorie toe op jouw persoonlijke situatie of organisatie. Ik heb zoveel geleerd in korte tijd en de informatie blijft je bij door de vele grappige en relevante anekdotes.

Anne en Loekie zijn zo betrokken en professioneel dat ze binnen no-time weten wat jij nodig hebt en waar ze je mee verder kunnen helpen. Mocht je geïnteresseerd zijn in een bepaald onderwerp, dan zal je direct worden benaderd met advies waar je terecht kan. Anne en Loekie brengen jaren aan ervaring, leveren maatwerk, betrokkenheid en vakkundigheid.”

Julie Ran, Teamleider Planburo Tzorg

“Ik wil je heel graag bedanken voor deze 2 mooie dagen. Voor mijn gevoel is dit de eerste training die vanuit het hart gegeven is, daar waar het mij ook raakt. Ik vind dat echt een unieke en mooie ervaring. Voor mij had het nog dagen mogen duren. 

En natuurlijk speelt de dynamiek in de groep een rol…. Het begint voor mij toch echt met degene die ervoor staat en het voorbeeld geeft, degene die de boodschap uitdraagt.  En dat is wat jij in mijn ogen doet; er stond een bijzonder warm,wijs en vooral een ‘echt’ mens. Mooi en interessant om te zien hoe natuurlijk dat kan zijn en hoe moeiteloos dat dan lijkt te gaan 😊

Er was daardoor heel veel ruimte voor ons allemaal om onszelf te zijn en daarin voelde ik ook geen goed of fout. Heel lekker om in zo’n energie te zitten en dat is echt niet zo vanzelfsprekend 😊

Als ik dan de parallel trek met wat ik gisteren een aantal keren heb gehoord, dan ben jij voor mij de bloem die daar in alle eenvoud in bloei stond. De bloem waar de kolibri  een beetje nectar kan halen om zich te voeden en om mee te nemen op reis.”

Debbie van der Velden, Zorgcoördinator Tzorg

Stel je vraag of vraag een intake aan

Hooghiemstraplein 111  |  3514 AZ Utrecht

Chat openen
1
LAColibri
Hey, wat leuk dat je ons bezoekt. Kunnen we je ergens mee helpen? We reageren binnen 24 uur.
Hartelijke groet,
Loekie & Anne