Teamcoaching

Hoe kunnen wij groeien als groep?

  • We willen meer groepsgevoel?
  • Hoe borgen we dat we de afspraken zo goed maken, dat we ze ook nakomen?
  • Hoe creëren we een veilige werkomgeving met en voor elkaar?
  • Hoe faciliteren we echte open gesprekken? Waarbij we meer met elkaar praten in plaats van over?
  • Hoe leren we elkaar nog beter kennen, ook de zaken waarin we echt anders zijn?
  • Hoe bereiken we betere resultaten, anders gezegd: resultaten die ons potentieel echt benutten en uitdagen?
  • Hoe dagen we elkaar uit om eens verder te kijken dan we gewend zijn?
  • Hoe werken we de eilandjes weg?
  • Mogen we ook een keertje een stapje terug doen met z’n allen?

Verhelderend

Wat je motief ook is; een dag samen op de hei werkt vrijwel altijd inspirerend en verhelderend. Wij creëren een omgeving waarin alles gezegd kan worden en gaan uit van “ik ben oké & jij bent ook oké”. Ook als je het juist eens over de inhoud wilt hebben!

Het maakt ons dus niet uit of een team in ruzie is of heel harmonieus samenwerkt. Wij sluiten aan bij jullie behoefte. 

Jullie teamdoelen zijn ons uitgangspunt

Samenwerking als essentiële kracht

In hoeverre draagt jullie team bij aan de organisatiedoelen (de “het” van een organisatie)? Wat lonkt er? Waarin is samenwerking noodzakelijk en hóe? Is er een “wij”-gevoel? En waarin dan? In hoeverre voelt ieder individu zich verbonden met de resultaten? Mag je vragen stellen en meedenken? (je “ik” inbrengen)?

Organisaties presteren beter als ik-wij-het met elkaar verbonden zijn. Resultaten worden duurzamer.

Wij onderzoeken graag met je, aan welke knoppen: ik-wij en/of het, we moeten draaien om dit team tot een hoger plan te tillen!

Wij werken bijna altijd vanuit de driehoek: ik-wij-het

Wij werken óók met de leider!

Deze heeft vaak de sleutel in handen tot teamsucces. Of je dat nu leuk vindt of niet. De mate waarin de kaders helder, doelen bepaald en een team zelforganiserend kan zijn is alles bepalend.

Teamcoaching

Maatwerk

Teamcoaching is bij ons altijd maatwerk en sterk afhankelijk van de fase waarin een team zich bevindt (forming- storming- norming- performing-adjourning).

Referenties

“Samen met mijn team heb ik meerdere ontwikkelsessies met Loekie als teamcoach gehad; en niet zonder resultaat. Loekie weet op een ontspannen manier het juiste gesprek te voeren en op haar kenmerkende wijze pijnpunten te benoemen. Vervolgens biedt ze ook de nodige handvatten om daar als team zelf mee aan de slag te gaan. Ook haar individuele aanpak heb ik ontzettend gewaardeerd. Loekie weet bij iedereen de juiste snaar te raken. Loekie biedt daarbij veel diepgang maar blijft ook nuchter en down-to-earth, een bijzonder prettige combinatie die voor ons team goed werkte. Ik kan Loekie van harte aanbevelen als teamcoach!”

Bob, director of product, KLM

“Loekie is een fijn en warm mens. Wij voelden ons meteen op ons gemak bij haar en hadden een hele goede klik. Als coach is Loekie professioneel met een persoonlijke touch, ze luistert goed en heeft ons tijdens onze gesprekken hele goede adviezen en inzichten gegeven, om onze werkrelatie een vorm te kunnen geven. Wij zijn super blij met Loekie en kijken dankzij haar altijd weer met een frisse en positieve blik naar de toekomst.”

Ngoc en Anh, Hoi Anh Vietnamese streetfood

Wij, gipsverbandmeesters van het Diakonessenhuis te Utrecht en Zeist zijn door een fusie, steeds meer gaan samenwerken. In de praktijk was er geen sprake van één team op twee locaties, maar van twee teams. Daarom wilden we investeren in teambuilding. We hebben het geluk en genoegen gehad om dit te mogen ervaren/ondergaan onder leiding van Loekie Cornelissen. Zij wist op professionele wijze bij een groep heel diverse mensen een aantal hete hangijzers boven tafel te krijgen, te benoemen en bespreekbaar te krijgen. Daarna konden we gaan bouwen. Dit verliep op een prettige manier, waarbij eenieder in zijn waarde gelaten werd. Er kon gezegd worden wat er gezegd moest worden.

Resultaat van dit alles is, dat er daadwerkelijk een stuk teambuilding tot stand is gebracht, waardoor een klimaat is ontstaan waarin het voor een ieder prettig werken is en energieverslindende strubbels tot het verleden behoren.

Diakonessenhuis Gipsverbandmeesters

Ik heb Loekie meerdere malen gevraagd om teambuildingssessies te geven aan verschillende teams van vrijwillige coaches. Haar aanpak staat voor mij symbool voor de kracht van verbinding en persoonlijke betrokkenheid. Juist bij werk, omdat het persoonlijke ook professioneel kan zijn.

Loekie werkt op een ongedwongen, maar doelgerichte manier naar oplossingen. Vanuit een ik-oké-&- jij-oké-principe. Ze schakelt makkelijk  tussen een diversiteit aan mensen en rollen en zet iedereen in zijn of haar kracht.”

Gatra Peshtaz, Adviseur arbeidsparticipatie, Vluchtelingenwerk

Hooghiemstraplein 111
3514 AZ Utrecht

Loekie: 0652436516

Anne: 0644788670

 

Stel je vraag of vraag een intake aan