Teamcoaching

Hoe kun je groeien als groep?

  • Willen jullie meer groepsgevoel?
  • Hoe borg je dat jullie je afspraken zo goed maken, dat ze ook worden nakomen?
  • Hoe creëer je een veilige werkomgeving met elkaar?
  • Hoe faciliteer je goede open gesprekken? Waarbij je met elkaar praat in plaats van over?
  • Hoe leer je elkaar nog beter kennen? Ook op gebieden waarin je echt anders zijn?
  • Hoe bereik je betere resultaten? Resultaten die het beschikbare potentieel benutten en uitdagen?
  • Hoe daag je elkaar uit om verder te kijken dan je gewend bent?
  • Hoe werk je de eilandjes weg?
  • Mag je ook een stapje terug doen met elkaar?

Verhelderend

Wat je motief ook is; een dag samen op de hei werkt vrijwel altijd inspirerend en verhelderend. Wij creëren een omgeving waarin alles gezegd kan worden en gaan uit van “ik ben oké & jij bent ook oké”. Ook als je het juist eens over de inhoud wilt hebben!

Het maakt ons dus niet uit of een team in ruzie is of heel harmonieus samenwerkt. Wij sluiten aan bij jullie behoefte. 

Samenwerking als essentiële kracht

IK-WIJ-HET

In hoeverre dragen jullie bij aan de organisatiedoelen, de HET van de organisatie? Wat is jullie lonkende perspectief? Is samenwerking noodzakelijk en waarom? Is er een WIJ-gevoel? Waarin dan? Voelt iedereen zich verbonden met de resultaten? Mag je vragen stellen en meedenken? Mag je je IK inbrengen?

Organisaties presteren beter als IK-WIJ-HET met elkaar verbonden zijn. Je wordt creatiever met elkaar en resultaten zijn duurzamer. Samen onderzoeken we hoe we je deze verbinding kunt verbeteren.

Wij werken óók met de leider!

Deze heeft vaak de sleutel in handen voor teamsucces. Of je dat nu leuk vindt of niet. De mate waarin de kaders helder zijn, doelen bepaald en een team zelforganiserend is, is zeer bepalend voor het succes van een team.

Teamcoaching

Maatwerk

Teamcoaching is bij ons altijd maatwerk en sterk afhankelijk van de fase waarin een team zich bevindt. Forming- Storming- Norming- Performing-Adjourning.

Referenties

“Samen met mijn team heb ik meerdere ontwikkelsessies met Loekie als teamcoach gehad; en niet zonder resultaat. Loekie weet op een ontspannen manier het juiste gesprek te voeren en op haar kenmerkende wijze pijnpunten te benoemen. Vervolgens biedt ze ook de nodige handvatten om daar als team zelf mee aan de slag te gaan. Ook haar individuele aanpak heb ik ontzettend gewaardeerd. Loekie weet bij iedereen de juiste snaar te raken. Loekie biedt daarbij veel diepgang maar blijft ook nuchter en down-to-earth, een bijzonder prettige combinatie die voor ons team goed werkte. Ik kan Loekie van harte aanbevelen als teamcoach!”

Bob, director of product, KLM

“Loekie is een fijn en warm mens. Wij voelden ons meteen op ons gemak bij haar en hadden een hele goede klik. Als coach is Loekie professioneel met een persoonlijke touch, ze luistert goed en heeft ons tijdens onze gesprekken hele goede adviezen en inzichten gegeven, om onze werkrelatie een vorm te kunnen geven. Wij zijn super blij met Loekie en kijken dankzij haar altijd weer met een frisse en positieve blik naar de toekomst.”

Ngoc en Anh, Hoi Anh Vietnamese streetfood

Wij, gipsverbandmeesters van het Diakonessenhuis te Utrecht en Zeist zijn door een fusie, steeds meer gaan samenwerken. In de praktijk was er geen sprake van één team op twee locaties, maar van twee teams. Daarom wilden we investeren in teambuilding. We hebben het geluk en genoegen gehad om dit te mogen ervaren/ondergaan onder leiding van Loekie Cornelissen. Zij wist op professionele wijze bij een groep heel diverse mensen een aantal hete hangijzers boven tafel te krijgen, te benoemen en bespreekbaar te krijgen. Daarna konden we gaan bouwen. Dit verliep op een prettige manier, waarbij eenieder in zijn waarde gelaten werd. Er kon gezegd worden wat er gezegd moest worden.

Resultaat van dit alles is, dat er daadwerkelijk een stuk teambuilding tot stand is gebracht, waardoor een klimaat is ontstaan waarin het voor een ieder prettig werken is en energieverslindende strubbels tot het verleden behoren.

Diakonessenhuis Gipsverbandmeesters

Ik heb Loekie meerdere malen gevraagd om teambuildingssessies te geven aan verschillende teams van vrijwillige coaches. Haar aanpak staat voor mij symbool voor de kracht van verbinding en persoonlijke betrokkenheid. Juist bij werk, omdat het persoonlijke ook professioneel kan zijn.

Loekie werkt op een ongedwongen, maar doelgerichte manier naar oplossingen. Vanuit een ik-oké-&- jij-oké-principe. Ze schakelt makkelijk  tussen een diversiteit aan mensen en rollen en zet iedereen in zijn of haar kracht.”

Gatra Peshtaz, Adviseur arbeidsparticipatie, Vluchtelingenwerk

Stel je vraag of vraag een intake aan

Hooghiemstraplein 111  |  3514 AZ Utrecht

Chat openen
1
LAColibri
Hey, wat leuk dat je ons bezoekt. Kunnen we je ergens mee helpen? We reageren binnen 24 uur.
Hartelijke groet,
Loekie & Anne