Gratis webinar

Van nieuwsgierig naar moedig leiderschap

Op 18 maart houden we dit gratis webinar. In de ochtend en in de avond.

We staan stil bij de kracht van nieuwsgierigheid. We geven je nuttige vragen die je jezelf en je collega’s altijd kunt stellen. Vervolgens bespreken we waarom het logische vervolg op nieuwgierigheid ‘MOEDIG zijn’ is. En wat de waarde hiervan is voor jezelf en je omgeving.

Leren van, via en met andere leiders

Vraag je je wel eens af

Mag ik nieuwsgierig zijn op het werk?

Draai het eens om: Wat gebeurt er als je niet meer nieuwsgierig bent?

Naar jezelf, of de mensen om je heen? Naar de oorsprong van producten, regels of procedures? Of gedrag?

Als wij onze nieuwsgierigheid verliezen, verliezen we ook veel energie. We worden een soort machine, een robot. Weinig sprankelend of uitdagend dus. Wel zo rustig. Maar op de lange termijn blijkt dit niet echt goed voor ons. Onderhuids ontstaat er onrust. Dit kan bewust zijn of onbewust. Er gaat energie verloren; we zijn reactief.

Wanneer we nieuwsgierigheid toestaan, ontstaat er uitwisseling van energie. Binnen jezelf, maar ook tussen mensen. Doordat ideeën en ervaringen worden uitgewisseld is er ruimte voor nieuwe dingen. Het is niet perse gemakkelijker, maar veel energieker. We zijn creatief.

Inschrijving webinar

Binnenkort
nieuwe datums

Inschrijving webinar

Binnenkort
nieuwe datums

Moedig zijn

Alles in de natuur is op de een of andere manier altijd in beweging. Niets is statisch. Dat kunnen we dus ook niet van organisaties verwachten. Een organisatie “is mensen”.

Mensen máken de organisatie; als bedenkers, bouwers, uitvoerders, klanten en leveranciers. Hoe beter het met de mensen gaat, hoe beter de organisatie functioneert.

Daarvoor is het dus belangrijk dat de energie goed stroomt. Binnen en buiten onszelf. 

De afgelopen 25 jaar leerden wij hoe dit werkt. En hoe nieuwsgierigheid bijdraagt aan het op stroom houden van die energie. Zo ontstond nieuwsgierig leiderschap:

 

  • Het erkennen en verkennen van het potentieel in elk idee en elk mens én..
  • het MOEDIG zijn om dit potentieel mee te willen ontwikkelen.

De kracht van nieuwsgierigheid

In dit webinar staan we stil bij de kracht van nieuwsgierigheid. We geven je nuttige vragen die je jezelf en je collega’s altijd kunt stellen. Vervolgens bespreken we het logische vervolg op nieuwgierigheid: MOEDIG zijn.

De moed om te groeien. Wanneer er meer energie naar bepaalde ideeën gaat, groeit ook de behoefte om hier iets mee te doen. En tegelijkertijd houdt iets ons ook weer tegen: onze oer-instincten (oerbrein) en onze menselijke behoeften (mensbrein) raken met elkaar in discussie. Verander wel- verander niet!

Wij heb de handvatten gevonden die jij nodig hebt om deze discussie de baas te kunnen. We delen ze graag met je.

Zodat je niet meer het gevoel hebt dat je iets moet doen voor een ander. En dat je het ergens ook niet wilt voor jezelf, maar dat je voelt dat je het wel MOED-doen om daar te komen waar je zijn wilt. 

Inschrijving webinar

Binnenkort
nieuwe datums

Inschrijving webinar

Binnenkort
nieuwe datums

Stel je vraag of vraag een intake aan

Hooghiemstraplein 111  |  3514 AZ Utrecht

Chat openen
1
LAColibri
Hey, wat leuk dat je ons bezoekt. Kunnen we je ergens mee helpen? We reageren binnen 24 uur.
Hartelijke groet,
Loekie & Anne