De leider als verhalenverteller: spreekmoed

Wij mensen zijn meesterlijke verhalen-vertellers. En dat is maar goed ook. Zonder verhalen hadden we waarschijnlijk niet overleefd. Van generatie op generatie vertellen we elkaar wat we deden, dachten en voelden en welke lessen dat ons opleverde. En die verhalen nemen we over en geven we door. En.. als het goed is gaan we steeds meer onze EIGEN verhalen vertellen… over eigen lessen en inzichten .. & zo groeien we naar volwassenheid! Als individu, organisatie en mensheid! 

Dat ontwikkelen van je EIGEN verhaal is voor veel mensen echter een behoorlijk spannend proces. “Wat denk ik, vind ik en voel ik nou écht? En durf ik sommige verhalen die ik altijd heb geloofd los te laten?”

Om als leider geloofwaardig te zijn is het belangrijk om je eigen verhalen te verkennen en ontdekken. Je succes valt of staat met de oprechtheid ervan. Dat wordt ook wel vaak authentiek leiderschap genoemd! Er is MOED voor nodig om met je eigenheid naar buiten te treden. Het kan zo ongemakkelijk voelen naar je (voor)ouders die het anders dachten en deden en vertelden. Of naar je voorgangers in de organisatie (Bv oprichters). Of gewoon naar mensen die jou al jaren kennen.

Saakje Bakker heeft zich gespecialiseerd in SPREEKMOED. “Het vinden en vertellen van je eigen verhaal” en ik ben zo trots dat zij met ons een workshop doet tijdens de leergang Moedig Leiderschap.

Vanuit je eigen verhalen is het gemakkelijker om je eigen leiderschapsmissie te ontdekken. En je eigen leiderschapsmissie dient weer als kompas voor je eigen leiderschapsreis. 

Tijdens de leergang ontdek je in 9 maanden wat jouw missie is en hoe deze voor jou werkt. We stellen scherp, proberen uit en dagen uit. Samen met andere leiders en soms ook in stilte! We zorgen dat jouw focus zich verlegt naar JOUW INDIVIDUELE VERHAAL! Als vertrekpunt is je leiderschap! 

We doen dit in de bossen van Amersfoort. 

Wil je nog meedoen? Leuk! Er is nog plek. We starten over 2 weken! Stuur me een pb voor meer info óf om je aan te melden!

Chat openen
1
LAColibri
Hey, wat leuk dat je ons bezoekt. Kunnen we je ergens mee helpen? We reageren binnen 24 uur.
Hartelijke groet,
Loekie & Anne