De gereedschapskoffer van de leider

De leiderschaps-leergang “veerkracht in organisaties” is eigenlijk een volle gereedschaps-koffer!

Als leiderschaps-coach word ik elke dag geraakt door de uiteenlopende verhalen en puzzels van leiders; ik luister, stel vragen, grabbel in mijn koffer, schrijf wat op de flap en sámen komen we tot een volgende stap; een nieuw inzicht. Mensen lopen vaak stil en dankbaar naar buiten. En ik blijf tevreden en vervuld achter met het idee: “de meeste leiders deugen”.

Aan het begin van ieder gesprek heb ik zelf ook geen idee waar het heen zal gaan. Soms komen we uit bij

  •  oude familiesystemen (“hoe heb je thuis geleerd om te gaan met doelen, geld, stress, conflicten, diversiteit en inclusie etc”),
  • organisatie-dynamiek (“wat is de ontstaansgeschiedenis van de organisatie, hoe heeft de organisatie zich in de loop van de jaren ontwikkeld? Wie beslist er wat en om welke reden?”)
  • goal-setting (“hoe zinvol, inspirerend en uitdagend zijn de doelen die jullie stellen?”)
  • leefstijl (zelf-zorg; “hoe zorg je dat je fysiek krachtig genoeg blijft en hoe is de balans spanning-ontspanning?”)
  • organisatie-theorie (situationeel-, dienend-, waardengedreven leiderschap)

Maar vaak is dat dan dus 1 enkel tool/gereedschap. En als leider is het fijn om een koffer vol te hebben. Voor iedere situatie iets! Als leiderschaps-coach & vooral Nieuwsgierig MENS heb ik de afgelopen 25 jaar een behoorlijk volle gereedschaps-koffer ontwikkeld; vol bruikbare modellen of theorieën, gedichten, liedjes, filmpjes, inzichten en oefeningen.

De leergang “veerkracht in organisaties door moedig leiderschap” biedt mij de kans om een groot deel van dit verzamelwerk te delen met jou. Aangevuld met gereedschappen van andere leiders. Samen onderzoeken we hoe een en ander werkt in de praktijk en maken we stappen die ons allemaal helpen om nóg meer impact te maken.  

Uiteindelijk ga je er natuurlijk zèlf mee aan de slag. Maar wel met de wetenschap dat anderen je supporten en nieuwsgierig zijn naar de vooruitgang die je boekt. Sámen leren is nou eenmaal leuker en effectiever. Het is gezellig, inspirerend en het vergroot je commitment ten aanzien van je eigen ontwikkel-doelen.

7x 2 dagen gaan we aan de slag en in gesprek met leiders, bestuurders en directeuren uit heel diverse organisaties. We praten, oefenen, inspireren, ervaren, verwonderen en reflecteren. De leergang begint over 2 weken en duurt 9 maanden. Er staat een groep leuke, integere en leergierige leiders in de startblokken. Mocht je dit jaar nog willen aanhaken: er is nog plek. Wil je volgend jaar september instappen; mail me. Dan zet ik je op de lijst!

Chat openen
1
LAColibri
Hey, wat leuk dat je ons bezoekt. Kunnen we je ergens mee helpen? We reageren binnen 24 uur.
Hartelijke groet,
Loekie & Anne