Gratis e-book

Doen wat klopt

Het E-book “doen wat klopt” is een korte samenvatting van de inzichten die Loekie de afgelopen 25 jaar opdeed in haar werk als organisatiepsycholoog. 

Ze legt uit wat zij onder nieuwsgierig en moedig leiderschap verstaat. En hoe het volgen van je eigen nieuwsgierigheid ervoor zorgt dat jij gaat ‘doen wat klopt’. Je leert luisteren naar je hart en de andere signalen om je heen.

Alle kennis is vertaald naar 6 MOEDIGe vaardigheden. Per vaardigheid zijn er tips gegeven.

Het is een handzaam tool voor leiders dus.  

Doen wat klopt

Download
e-book

Leren van, via en met andere leiders

Vraag je je wel eens af

Mag ik nieuwsgierig zijn op het werk?

Draai het eens om: Wat gebeurt er als je niet meer nieuwsgierig bent? Naar jezelf, of de mensen om je heen? Naar de oorsprong van producten, regels of procedures? Of gedrag?

Als wij onze nieuwsgierigheid verliezen, verliezen we ook veel energie. We worden een soort machine, een robot. Weinig sprankelend of uitdagend dus. 

Wanneer we nieuwsgierigheid toestaan, ontstaat er uitwisseling van energie. Binnen jezelf, maar ook tussen mensen. Doordat ideeën en ervaringen worden uitgewisseld is er ruimte voor nieuwe dingen. Het is niet perse gemakkelijker, maar veel energieker. En die energie geeft je de  moed om iets (nieuws) aan te gaan. Als vanzelf.

Moedig zijn

Alles in de natuur is op de een of andere manier altijd in beweging. Niets is statisch. Dat kunnen we dus ook niet van organisaties verwachten. Een organisatie “is mensen”.

Mensen máken de organisatie; als bedenkers, bouwers, uitvoerders, klanten en leveranciers. Hoe beter het met ons gaat, hoe beter de organisatie functioneert. Daarvoor is het dus belangrijk dat de energie goed stroomt. Binnen en buiten onszelf.

In de afgelopen 25 jaar kreeg ik steeds meer inzichten in hoe dit werkt binnen en buiten mensen. En werd mij het belang van nieuwsgierig leiderschap ook steeds duidelijker:

  • Het erkennen en verkennen van het potentieel in elk idee en elk mens
    én..
  • het MOEDIG zijn om dit potentieel mee te willen ontwikkelen.

De kracht van nieuwsgierigheid

Het E-book gaat over de kracht van nieuwsgierigheid. Het staat boordevol tips en nuttige vragen die je jezelf en je collega’s altijd kunt stellen. Daarnaast geeft het handvatten voor een MOEDIG leven, als mens en als leider.

We behandelen de vaardigheden:

  • Menszijn omarmen
  • Omgevingswijs beslissen
  • Erkennen van nu
  • Durf tonen
  • Integer handelen
  • Genereus interpreteren

Zodat je je nog bewuster wordt van wat je doet en er bewust voor kunt kiezen om te “doen wat klopt!”

 

Doen wat klopt

Download
e-book

Stel je vraag of vraag een intake aan

Hooghiemstraplein 111  |  3514 AZ Utrecht

Chat openen
1
LAColibri
Hey, wat leuk dat je ons bezoekt. Kunnen we je ergens mee helpen? We reageren binnen 24 uur.
Hartelijke groet,
Loekie & Anne